“En englænder og en belgier går ind i et dansk kontor og…” – det lyder måske som begyndelsen på en vits men det er faktisk planen for Martin Best og Max Bauchau – en englænder og en belgier. Sammen har de valgt København som nordisk base for Full Reach – et marketing, strategi og reklamebureau, grundlagt i London i 2018.

Vi er et iværksætter bureau i iværksætterbyen – men vi tror på København!

“Nogle vil måske undre sig over hvorfor vi har valgt at åbne kontor i Danmark når der sker så meget i London – men vi ser det ikke som et problem men snarere som en ekstra mulighed” udtaler Max der bliver ansvarlig for det nordiske hovedkontor og derfor flytter fra London for at lede det nye team.

“Vi fascineres af virksomheder der tænker disruptivt og internationalt og vækster globalt. De fleste firmaer i Norden er nødt til at agere på den måde pga det begrænsede hjemmemarked. De er per definition disruptive og globalt orienterede fra den første dag – og vi håber at arbejde med dem.

Fra Fintech til FMCG, Øl til Finans

Martin og Max begyndte deres samarbejde hos WorldRemit, et Fintech firma baseret i London der innoverer pengeoverførsler. Det blev grundlagt i 2009 og har nu mere end 750 ansatte på verdensplan og er værdisat til over 650 mio dollar. Det er tippet til at blive den næste tech ’Unicorn’ i UK. Billede – Martin og Max i Accra, Ghana – hvor de stod bag den første afrikanske kampagne med et par tusinde pund. Da de forlod WorldRemit havde de udviklet det til en global marketingkalender med et årligt budget på flere mio. pund.

“Max blev ansat i WorldRemit i 2014 da det endnu var et lille team med encifret millionomsætning i pund. Da jeg startede i 2016 var der allerede 200 ansatte. Da vi forlod selskabet var der opbygget et globalt netværk af kontorer og mere end 3 mio. kunder. Vi lærte umådeligt meget på den rejse med aggressiv vækst. Det er spændende, udmattende, motiverende og tvinger dig til at udvikle dele af forretningen du ikke kendte til tidligere. Vi føler os priviligerede over at have været med på den rejse.”.

Video – Martin på lokation i Sydafrika for at optage den første kampagne for WorldRemit i 2016: ’Money in safe hands

Video – Martin på lokation i Sydafrika for at optage den første kampagne for WorldRemit i 2016: ’Money in safe hands

 

Billede – Martin i USA for at optage den anden globale kampagne for WorldRemit i 2017: ‘A better way

Danmark – både personligt og professionelt!

Max flytter til Danmark for anden gang. Han studerede tidligere på International Business Academy i det glamorøse Kolding. ”Jeg studerede her og har et stort netværk af venner i Danmark. Nøglen til succes i Danmark er det langsigtede syn som folk har. Uanset om det er egenudvikling eller det at opbygge en forretning er danskere fantastiske til at tænke: ’hvad kan det her føre til om 5 år?’. Det tror jeg er grunden til at Danmark er så god til at udvikle globale virksomheder.

For Martin er danske virksomheder det der startede hans internationale karriere, først hos GN Store Nord / Jabra og sidenhen hos Carlsberg. ”Jeg blev headhuntet og flyttede til Danmark for en international stilling hos Jabra. Jeg havde aldrig forestillet mig at det skulle føre til 12 år hos danske virksomheder på en rejse der førte mig til 5 forskellige lande!”. Takket være Carlsberg kunne Martin påtage sig roller på Director niveau i Rusland, Malaysia, Singapore og sydøst Europa hvor han arbejdede i en række marketingrelaterede og kommercielle stillinger.

Hvorfor dansk Fintech? Og hvorfor nu?

“På grund af vores interesse i disruptive virksomheder og vores Fintech baggrund var vi helt naturligt interesserede i firmaer i Norden. Vi har været heldige at komme i snak med direktører og grundlæggere af fascinerende virksomheder som: Lunar Way, Hedvig, Spiir, Undo og Grandhood. Vi blev grundlagt i 2018 og er stadig i gang med at skalere forretningen så når vi snakker med disse firmaer er det let at identificere os selv med dem. Mange af de udfordringer de står med er de samme vi oplevede hos WorldRemit og de kunder vi har arbejdet med.

Billede – Max og Martin på deres engelske kontor i Brixton, London. Photo: Kimberley Archer

Det danske økosystem – arbejder hårdt for hinanden!

For at vende tilbage til det langsigtede syn som danskerne har. Vi er virkelig imponererede over den måde som offentlig og private institutioner samarbejder her i Danmark for at skabe værdi. Bare se på Copenhagen CapacityCopenhagen Fintech og den lange række af virksomheder de støtter. Det giver et niveau af infrastruktur og vidensdeling der gør København til et godt sted at starte og opbygge en global virksomhed.

3 måder vi kan hjælpe nordiske virksomheder med vækst

Der er tre områder hvor vi kan hjælpe og vi har bevist det igennem global vækst hos WorldRemit og øvrige kunder i England og Europa.

Global vækst – når en virksomhed modtager større investeringer bliver de forskellige vækstmål automatisk sat op men det er noget ganske andet at rekruttere og udvide organisationen på den rigtige måde. Vi kan bistå med udvikling af skaleringsstrategier og projektledelse i forbindelse med implementering på tværs af globale markeder.

Image – WeShop, en hurtigt ekspanderende social shopping platform fra London, en engageret Full Reach kunde, der har modtaget £4m investering til vækst i 2019.

Marketingstrategi – med erfaring fra Fintech, e-tail, FMCG, sportsudstyr og sponsorater, Full Reach kan understøtte udvikling af tilbud og markedspositionering hele vejen frem til kreativ eksekvering af planen. ”Vi kan tage ideen og gøre produktet klar til det globale marked.”

Kreativitet – Vi har et kreativt kontor i Centraleuropa med 35 ansatte. Det giver os muligheden for at tilbyde London/KBH kreativitet i høj kvalitet, i alt fra TV til display og digital, til et omkostningsniveau som vækstende firmaer kan betale. Kreativ tid behøver ikke længere koste en million.

Image: Nogen af de Fintech creative fra Full Reach

Klar til vokse? Tag fat I os!

Vi er klar til at samarbejde – tag fat i os og lade tage det et skridt længere.

Full Reach // Maxime – Nordics (Eng, French) // Martin – London

For mere information om flere af de Nordiske virksomheder, som Full Reach har dækket i sit standardsættende “Nordlys” serie, se nedenfor (articles in English):